App

Posted by admin

carprulesCarpRules App : De ultieme guide voor de Frankrijk visser!
Een App boordevol informatie betreft de openbare wateren van Frankrijk. Meren, rivieren en kanalen, alles komt aan bod. Doormiddel van een handige zoekfunctie doorkruis je in een handomdraai alle departementen van Frankrijk en vind je de benodigde informatie per meer, rivier of kanaal.

Beschikbaar in de App Store…            www.CARPRULES.nl

DOWNLOAD hier

 

Frankrijk

Frankrijk is nog steeds het favoriete land van vele hengelsport liefhebbers. Jaarlijks reizen duizenden vissers uit veel verschillende landen hier naartoe om hun geluk te beproeven. Het land wordt doorstroomt door kilometers lange rivieren en kanalen en bezit ontelbare openbare wateren van alle afmetingen. De hengelsport mogelijkheden zijn hier eindeloos en met een fantastisch klimaat is het er aangenaam vertoeven. Vooral voor de karpervissers is Frankrijk een waar mekka. In vrijwel elk water in Frankrijk huist karper en de Franse overheid zorgt goed voor het welzijn van deze vissen. Dat deze karpers tot uitzonderlijke afmetingen weten te groeien is al lang geen geheim meer. Nog steeds worden hier jaarlijks gewichtige karper-records verbroken en belanden er enorme karpers in de netten van gelukkige karpervissers.   

Regelgeving

Door de enorme stroom van vissers naar het Franse land heeft de Franse overheid een regelgeving opgesteld. Deze regelgeving valt onder de Franse visfederatie en moet er voor zorgen dat het geheel in goede banen wordt geleid, zodat dat er over honderd jaar nog steeds naar hartenlust gevist kan worden in dit fantastische land. Uiteraard een goed initiatief, zij het niet dat deze regelgeving ongelooflijk complex en ingewikkeld in elkaar zit. Vaak gelden er voor elk afzonderlijk openbaar water andere regels en is de aanduiding hiervan rond uit belabberd. Je wordt geacht de regelgeving te kennen wanneer je een Frans water bevist en je uiteraard daar ook aan te houden. Vaak kun je een hoop informatie terug vinden in het boekje dat je bij je vergunning krijgt, alleen is het dan wel de zaak dat je meester ben in de Franse taal. Ook is het verkrijgen van de juiste vergunning al een sport op zich en zorgen de 101 verschillende departementen die Frankrijk telt voor de nodige verwarring. Om het voor de vissers die naar het Franse land afreizen nog iets ingewikkelder te maken wordt deze gecompliceerde regelgeving gehandhaafd door speciale controleurs. Deze controleurs (Garde de Pêche) handhaven de regelgeving met harde hand en aarzelen niet bij het geven van dikke bekeuringen wanneer je de regels overtreed. Ook ligt het in beslag nemen van vis materiaal binnen de macht van de Garde de Pêche, dus wees gewaarschuwd.