Geschiedenis

Posted by admin

Opgegroeid aan de waterkant en alles al achter de schubben te hebben aangezeten was er op ongeveer 10 jarige leeftijd ( 1980) plotseling een in het water getrokken hengel. Ik moest achter mijn hengel aan zwemmen en de intresse in de karper was geboren.
Na het deeg en aardappel tijdperk kwam er, ik denk in ongeveer in 1984, de boilie overwaaien uit Engeland. Natuurlijk deed ik hieraan mee en de eerste jaren van het nieuwe tijdperk werd er met de tutties van Richworth gevoerd en gevist. Vanaf 1986 werd er zelf gedraaid met boilieplanken die werden gekocht bij Erik Bansberg in de Molenstraat in Den Haag, toen de enige zaak in de regio waar je een karperhengel kon kopen.
De vangsten waren ook ongehoord en in 1987 trok ik al mijn 100ste 20 ponder het net in. Ook ving ik in 1987 mijn eerste 30 ponder wat zeker voor die tijd een unicum was.
In 1988 verlegde in mijn grenzen door het behalen van mijn rijbewijs. Heel Nederland en Frankrijk werd mijn jachtterrein. Na heel wat pionieren en zoeken kwam ik aan de Franse rivier La Moselle terecht. Deze rivier heeft me altijd aangetrokken, zelfs nu bevis ik nog steeds meerdere sluisstukken.

La Mossele 2006
hazesEn dan komt er een dag, eigenlijk een nacht, dat je met een zwijn van een karper in je armen staat. Daar sta je dan, helemaal alleen in een aarde donkere Franse nacht. Geen polonaise aan je schouders, het voelt als de Champions League winnen, wel een trofee maar geen applaus. Je bent er diep voor gegaan, dit is wat ik wilde, een vis van boven de 25 kilo uit die kolkende massa trekken. Je bent ooit onderaan de ladder begonnen en bent toen voorzichtig gaan klimmen tot je bovenaan de ladder was. De hoogste tree van het karpers gilde. Alle ellende die een rivier je kan bieden heb je op je pad gehad.

Deze is voor alle kopvoorns..
Deze is voor al het wier..
Deze is voor alle knollen..
Deze voor alle boten..
Een zoete wraak met een troffee….

Drie maanden later trek je tussen de plukken wier weer een gigant uit de kolkende massa dit keer is het ‘Hazes’, bekend uit het boek “Een woord van zwijgen”, voor de negende keer kom ik d r tegen nu op een topgewicht van 27,4 kilo.

come on, its time to go

the child is grown

the dream is gone

Ik zeg het verleden vaarwel..

Ik ben onderweg naar de toekomst..

 

Jeroen beezemer